Psykologin etäklinikka
Psykologin etäklinikka tarjoaa psykologipalveluita valtakunnallisesti hyvinvointialueille ja muille toimijoille ympäri Suomen. Etäklinikan palvelut sopivat hyvin esimerkiksi lapsille ja nuorille sekä koulujen henkilökunnalle.
Mehiläisen valtakunnallinen psykologin etäklinikka tarjoaa psykologipalveluita nopeasti ja helposti ympäri Suomen. Mehiläisen psykologeilla on vahvaa psykologityön kokemusta ja psykologimme ovat lasten ja nuorten kehityksen, käyttäytymisen sekä tunne-elämän asiantuntijoita.
Psykologin etäklinikka tarjoaa palvelua sekä lapsille ja nuorille että koulun henkilökunnalle:
- Psykologin tuki- ja ohjauskäynnit lapsille ja nuorille
- Psykologin ryhmäinterventiot lapsille ja nuorille
- Psykologin konsultaatiokäynnit koulun opettajille tai muille verkostoille
Etäklinikan palveluita on mahdollista hankkia tarpeen mukaan ja tarvittaessa voimme räätälöidä myös tilaajan toiveiden mukaisia palvelupaketteja.
Kenelle etäklinikan palvelut sopivat?
Etäklinikan palvelut sopivat erityisesti lapsille ja nuorille, jotka ovat itse motivoituneita psykologin käynteihin, ovat halukkaita etäyhteydellä tapahtuviin tapaamisiin ja kärsivät lievistä tai keskivaikeista haasteista. Psykologin käynnit sopivat myös lapsille ja nuorille, joiden tilanne on epäselvä eikä ole selvää, mikä voisi auttaa.
Psykologin tuki- ja ohjauskäynnit
Etäklinikka tarjoaa psykologin tuki- ja ohjauskäyntejä lapsille ja nuorille. Psykologin tuki- ja ohjauskäynnit ovat luottamuksellisia keskusteluita, joiden tavoitteena on oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaisesti tarjota tukea lapsen tai nuoren ongelmien ennaltaehkäisyyn ja tukea hyvinvoinnin ja oppimisen edistämiseen monenlaisissa tilanteissa. Tapaamisten kesto 45 minuuttia/kerta.
Selvyyttä ja helpotusta nepsyoireisiin
Moni nuori epäilee itsellään ADHD:ta tai autismikirjoa. Psykologin tapaamisella voidaan rauhassa kartoittaa tilannetta, arvioida jatko-ohjauksen tarvetta, tarjota psykoedukaatiota ja auttaa nuorta löytämään keinoja haasteiden selättämiseen.
Apua ahdistus- ja mielialaoireisiin
Psykologin vastaanotolla nuori voi tulla turvallisesti kuulluksi ja ymmärretyksi vaikeiden tunteidensa kanssa. Nuori saa apua tunteiden käsittelyyn ja hallintaan. Psykologi arvioi samalla myös oireilun vakavuutta ja eteenpäin ohjauksen tarvetta.
Apua opiskeluun
Psykologilta on mahdollista saada apua silloin, kun haasteet liittyvät erityisesti opiskeluun tai koulunkäyntiin (esim. stressi, uupumus, alhainen motivaatio, ajanhallinnan ja aikaansaamisen haasteet). Psykologin vastaanotolla voidaan mm. löytää itselle sopivat tavoitteet, oppia opiskelustrategioita, ajanhallintaa ja suunnitelmallisuutta sekä löytää tasapaino opiskelun ja muun elämän välillä.
Tukea vaikeissa elämäntilanteissa tai kriisissä
Nuoruus on jo itsessään haastavaa aikaa ja joskus siihen osuu myös erityisen vaikeita elämäntilanteita tai kriisejä, jotka voivat kovastikin horjuttaa nuoren turvallisuuden ja elämänhallinnan tunnetta. Psykologi voi auttaa nuorta kriisin vaiheiden läpikäymisessä, selviytymisessä ja hallinnan palauttamisessa.
Tukea itsetunto- ja identiteettiongelmiin
Identiteetin ja itsetunnon pohtiminen kuuluu nuoruuteen. Joskus nuori saattaa tuntea olevansa siinä määrin hukassa tai potea voimakkaita, elämää rajoittavia huonommuuden ja kelpaamattomuuden tunteita, että hän voi tarvita psykologin apua.
Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitojen vahvistaminen
Joskus nuoren mieltä kuormittavat erityisesti ongelmat kaveri- ja muissa tärkeissä ihmissuhteissa. Psykologin kanssa on mahdollisuus tarkastella tilannetta eri näkökulmista ja opetella uudenlaisia, toimivampia tapoja olla vuorovaikutuksessa.
Psykologi tekee käynneistä normaalit käyntikirjaukset, jotka siirtyvät ostopalvelun valtuutuksella (OSVA) palvelun tilanneen tahon kirjausjärjestelmään. Psykologi laatii viimeisen tapaamisen päätteeksi lisäksi yhteenvedon, joka toimitetaan ajan varanneelle yhteyshenkilölle sähköisesti.
Psykologin ryhmäinterventiot lapsille ja nuorille
Psykologin ryhmäinterventiot sisältävät psykologin henkilökohtaiset yksilötapaamiset ennen ryhmän aloitusta, viisi ryhmätapaamista sekä yksilötapaamiset ryhmän päätteeksi. Ryhmätapaamisissa toteutetaan teeman mukainen lyhytterapeuttinen ryhmäinterventio. Ryhmän suositeltava koko 3–5 osallistujaa. Tapaamisten kesto 45 minuuttia/kerta.
Lievät mielialapulmat
Masennusoireet ovat nuorilla yleisiä. Lyhytterapeuttisessa ryhmäinterventiossa psykologi auttaa nuoria tunnistamaan mielialaoireita ja niitä ylläpitäviä tekijöitä. Ryhmässä harjoitellaan myös erilaisia itsehoitokeinoja. Tavoitteena on mielialaoireiden väheneminen.
Opin oppimaan: opiskelustrategiat, stressinhallinta ja motivaatio
Oppimisen taitoja voi harjoitella. Psykologi ohjaa nuoria räätälöidysti esim. ajanhallintaan, aloittamiseen, viivyttelyyn ja opiskelutekniikoihin liittyen. Ryhmässä tutustutaan myös stressinhallintaan ja motivaatioon liittyviin tekijöihin.
Ahdistuneisuus ja paniikkioireet
Lyhytterapeuttisessa ryhmäinterventiossa psykologi antaa nuorille tietoa ahdistuneisuudesta ja sen ilmenemismuodoista. Nuoret oppivat tunnistamaan oireiluun liittyviä ajatuksia ja tunteita sekä uudelleenmuotoilemaan niitä myönteisellä tavalla. Ryhmässä harjoitellaan myös erilaisten ahdistuksen hallintakeinojen käyttöä.
Psykologin etäklinikan palvelut opettajille tai verkostoille
Opettajilla on usein tarve saada lisätukea yksittäisen oppilaan asioihin. Läheskään aina ei tarvita psykologin tutkimusta tätä varten, vaan psykologin lyhyt konsultaatio voi jo antaa riittävästi eväitä oppilaan ohjaamiseen.
Psykologin etäklinikka tarjoaa opettajille ja muulle verkostolle konsultaatiota etätapaamisten muodossa. Konsultaatiokäyntiä voi verrata siihen, että piipahtaisi psykologin huoneen ovella ja pyytäisi nimettömänä konsultaatiota. Tästä ei siis synny kirjattavaa.
Etäpalvelun hyödyt
- Psykologin etäklinikan tapaamiset tapahtuvat etätapaamisina. Tapaamisia voidaan sopia joustavasti, kun palvelu ei ole sidottu tiettyyn toimipisteeseen tai virka-aikaan.
- Etäpalvelu saattaa madaltaa kynnystä avun hakemiseen – psykologi on aina yhtä lähellä, kuin lähin tietokone tai mobiililaite.
- Psykologi sopii asiakkaan kanssa tavoitteista, joiden äärellä työskennellään.
- Psykologeilla on tapaamisilla käytössään vastaavia materiaaleja ja menetelmiä sekä sama asiantuntemus kuin lähitapaamisillakin.
- Palvelu perustuu luottamukselliseen ja vastavuoroiseen keskusteluun. Lisäksi psykologi voi antaa myös erilaisia tehtäviä ja kerätä tietoja erilaisilla kyselylomakkeilla.
- Käyntien sisältöjen ja työmuotojen hyödyllisyyttä ja soveltumista arvioidaan jokaisen keskustelun päätteeksi. Käyntien sisältöjä voidaan muokata erilaisten tarpeiden mukaisesti.
Haluatko keskustella etäklinikan palveluista?
Jätä yhteydenottopyyntö lomakkeella, niin olemme sinuun pian yhteydessä.