Laadun anatomia -podcastin ensimmäinen kausi
Laadun anatomia -podcastin ensimmäisellä kaudella käsitellään lääketieteellistä laatua sekä laadun kehittämistä laajalla skaalalla.
Podcast on tarkoitettu erityisesti sote-alan ammattilaisille, alan opiskelijoille sekä terveydenhuollon päättäjille, tutkijoille ja muille alaan perehtyneille.
8. jakso: Vastuullisuuden ytimessä
Korkealaatuinen hoito ja hoiva ovat sosiaali- ja terveydenhuollon vastuullisuuden ytimessä. Laadun anatomian 1. kauden päätösjaksossa pureudutaan Mehiläisen lääketieteellisen johtajan Kaisla Lahdensuon kanssa sote-alan vastuullisuuden eri ulottuvuuksiin ja siihen miten vastuullisuuden kehittämistä voidaan edistää niin organisaatiotasolla kuin osana arjen työtäkin. Jaksossa nivotaan yhteen kauden aiemmissa jaksoissa käytyä laatukeskustelua vastuullisuuden kautta.
7. jakso: Elämänmittaista laatua 24/7
Laatu sosiaalipalveluissa rakentuu ihmisten yksilöllisten tarpeiden ympärille vuoden jokaisena päivänä, 24/7. Mehiläisen Onnikotien laatupäällikkö Jonna Salomaa avaa, miten vammaispalveluiden laatu- ja turvallisuuskulttuuria voidaan johtaa ja kehittää. Millä varmistetaan, että Suomessa tuotetaan laadukkaita ja inhimillisiä sosiaalipalveluita myös tulevina vuosina?
6. jakso: Julkinen vs. yksityinen: onko laatu aina parempaa aidan toisella puolen?
Julkinen ja yksityinen sote-sektori asetetaan usein vastakkain ja niiden eroja korostetaan. Mehiläisen julkisten terveyspalveluiden johtava lääkäri Henri Ärölä ja yksityisten terveyspalveluiden johtava lääkäri Iiro Heikkilä kertovat, onko tälle perusteita. Muuttuuko lääkärin toiminta ja etiikka sen mukaan, hoitaako hän potilaita julkisella vai yksityisellä sektorilla? Keskustelemme myös laadun mittaamisesta ja johtamisesta sekä yleisistä ennakkoluuloista julkiseen ja yksityiseen sote-sektoriin liittyen.
5. jakso: Keskiarvot eivät ihmisdatassa merkkaa mitään
Miten rakennetaan sote-organisaatio, jossa henkilöstö voi hyvin, sitoutuu yhteisiin tavoitteisiin ja pyrkii ylittämään itsensä? Mehiläisen henkilöstöjohtaja Tatu Tulokas avaa, miksi laadukas henkilöstöhallinto ja -johtaminen on perusedellytys sosiaali- ja terveydenhuollon organisaation menestykselle sekä millä tekijöillä voittavat organisaatiot erottautuvat muiden joukosta.
4. jakso: Vaikuttavuutta hinnalla millä hyvänsä?
Mehiläisen arvoperusteisten työelämäpalveluiden johtaja Iiro Kauma käy läpi vaikuttavuuden kulmakiviä sekä pohtii, miten voimme yhdessä edistää vaikuttavien hoitokeinojen käyttöönottoa. Podcastista kuulet muun muassa sen, miten saisimme niukat soterahat riittämään paremmin ja miten voimme arjessa edistää potilaan kannalta arvokkaiden toimintamallien käyttöä.
3. jakso: Leikkaussalissa on hyvä merkki, jos musa soi
Kolmannessa jaksossa sairaanhoitaja Linda Niemistö ja ortopedi Tuomas Brinck avaavat, miten leikkaustoiminnan korkeat laatu- ja turvallisuusvaatimukset varmistetaan käytännössä ja miksi moniammatillisuus on laadun kriittinen tekijä. Entä kuka päättää mitä musiikkia leikkaussalissa kuunnellaan?
2. jakso: Digitalisaatio muuttaa totuttuja yhtälöitä
Toisessa jaksossa Mehiläisen yksityisten terveyspalveluiden johtava lääkäri Essi Kainonen kertoo, miksi kannattaa kyseenalaistaa alalla vallitsevia ajatusmalleja ja valjastaa digi ammattilaisen apuriksi.
1. jakso: Johtajalla pitää olla oikea hattukulma
Laadun anatomia -podcastin ensimmäisessä jaksossa Mehiläisen laatuylilääkäri Maiju Welling ja Etälääketieteen keskuksen johtava lääkäri Taavi Kaartinen saavat vieraaksi Harjun terveyden toimitusjohtajan, erikoislääkäri Petja Orren.
Jaksossa kuulet Petjan parhaat vinkit hyvään johtajuuteen sekä sen, miksi sote-alan johtamista parjataan, mitä on oikeudenmukainen johtaminen ja miten päästä alkuun johtajan urapolulla.
Tervetuloa Laadun anatomia -podcastin pariin
Sosiaali- ja terveydenhuollon laatu on laaja ja aina ajankohtainen aihe. Podcastin juontajat Taavi Kaartinen ja Maiju Welling kertovat, mistä Laadun Anatomia sai alkunsa ja mitä on luvassa ensimmäisellä tuotantokaudella.