Felicitas Mehiläisen asiakkaille on syntynyt jo yli 17000 lasta – kehittyvät menetelmät nostavat onnistumismahdollisuuksia
Lehdistötiedote 9.11.2020
Lapsettomuusklinikka Felicitas Mehiläinen on ollut uuden elämän edelläkävijä jo 30 vuoden ajan. Klinikalla tehdään vuosittain yli 3 000 hedelmöityshoitoa, ja jopa 80 prosenttia Felicitaksessa hoidettavista saa lapsen hedelmöityshoitojen avulla. Hoitojen onnistumisprosentti kasvaa, kun menetelmät kehittyvät.
- Felicitas Mehiläinen on alan uranuurtaja Suomessa. Perustaja professori Aarne I. Koskimies auttoi maailmaan Suomen ensimmäisen koeputkilapsen, nykyään koeputkihedelmöitys- eli IVF-hoidot ovat Felicitaksessa arkipäivää. Asiantuntijoidemme käytössä ovat lapsettomuustutkimuksen viimeisin tietämys ja uusimmat menetelmät, Felicitas Mehiläisen yksikönjohtaja Miia Savander kertoo.
Viime vuosien merkittävimpiä uusia edistysaskeleita Felicitaksessa on ollut hedelmällisyys- ja keskenmenoneuvoloiden perustaminen sekä yli 40-vuotiaille räätälöity hedelmöityshoito-ohjelma.
- Kun paras hedelmällisyysaika on ohitettu, raskaaksi tuleminen on haasteellisempaa munasolujen määrän ja laadun heiketessä ja vähentyessä. Lääkärinä olen huomannut, että vastaanotolle hakeudutaan usein vasta kalkkiviivoilla. Mitä vanhempana naiset tulevat vastaanotolle, sitä enemmän se vaatii asiantuntijatietoja, jotta hoidot onnistuvat. Kun naisen ikä nousee, on perusterveyden kartoitus entistä tärkeämpää ennen hedelmöityshoitoja, jotta turhilta terveydellisiltä riskeiltä vältyttäisiin. Myös keskenmenoriskit kasvavat iän myötä,25 vuotta Felicitaksessa työskennellyt naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Merja Tuomi-Nikula kertoo.
Hoito kehittyy – perhemuodot moninaistuvat
Samalla kun lapsettomuuden hoito on monipuolistunut ja kehittynyt, myös perhemuodot ovat moninaistuneet. Naisparit ja itselliset naiset ovat kuuluneet Felicitaksen hoitojen piiriin jo monien vuosien ajan.
- Itsellisten naisten ja naisparien käynnit ovat moninkertaistuneet viimeisten vuosien aikana. 35-vuotiaat naiset ovat nykyään tietoisempia “biologisen kellon “ rajallisuudesta. Mikäli sopivaa kumppania ei ole löytynyt, voi nainen nykyään harkita muitakin vaihtoehtoja perheellistymiseen. Selkeä yhteiskunnallinen muutos Felicitaksen alkuajoista on tapahtunut myös naisparien osalta. Nyt kun laki turvaa hedelmöityshoidot myös naispareille, on heitä vastaanotolla viime vuosina ollut entistä enemmän, Tuomi-Nikula pohtii.
Yksikönjohtaja Miia Savander näkee Felicitaksen tulevaisuuden hyvänä. Felicitas haluaa panostaa myös jatkossa kokonaisvaltaiseen hoitoon ja kehittämistyöhön.
- Panostamalla vahvasti kehittämistyöhön pystymme jatkuvasti tarjoamaan asiakkaillemme kehittyneimmät tutkimus- ja hoitomenetelmät. Olemme kunnianhimoisia siinä, että meillä jokainen asiakas saa aina parhaat mahdollisuudet onnistuneeseen lopputulokseen. Erittäin kokeneilla ja taitavilla tiimeillämme on tälläkin hetkellä käynnissä useita kehitysprojekteja, Savander jatkaa.
Lue aiheesta lisää täältä.