Mehiläinen ja ravintola Kaskis yhteistyöhön parantamaan ikääntyneiden hyvinvointia
1.2.2016
Ikääntyneiden asumispalveluita tuottava Mehiläinen ja turkulainen ravintola Kaskis aloittavat yhteistyön. Jatkossa Turun Länsinummessa sijaitsevan palvelukoti Villa Auroran asukkaat pääsevät nauttimaan ravintola Kaskiksen suunnittelemista ruoista. Kaikki ruoat aamiaisesta iltapalaan ovat Kaskiksen keittiömestarien Simo Raision ja Erik Mansikan käsialaa.
Mehiläinen haluaa tarjota ikääntyville uudenlaisia hyvinvoinnin ja asumisen malleja. Valtakunnallisesti ainutlaatuinen yhteistyö ravintola Kaskiksen kanssa sai alkunsa syksyllä 2015.
- Ikääntyneiden elämässä ravinnon ja ruoan merkitys korostuu muihin ikäryhmiin verrattuna. Vaikka ikääntynyt henkilö voisi syödä vain pari ruokalusikallista kerrallaan, tulee noiden kahden ruokalusikallisen olla herkullista – ja ravitsevaa. Me haluamme olla yhdessä Kaskiksen kanssa nostamassa ikääntyneiden ruoan tekemistä sekä ruoan makua ja laatua aivan uudelle tasolle. Hyvä ruoka ja siihen liittyvä sosiaalisen kanssakäymisen hetket parantavat ikääntyneen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti, sanoo Mehiläisen Villa Auroran palvelukodin johtaja Kirsi Leväpelto.
Samanaikaisesti Kaskiksessa alkoi syntyä halu ruoan tarjoamisesta niille ketkä siihen eivät enää itse pysty.
- Mehiläisen meininki on opettanut kuinka suurta roolia ruoka näyttelee ikääntyvien elämässä. Siistiä, että se saadaan maistumaan hyvälle, toteaa Kaskiksen keittiömestari Erik Mansikka.
Käytännössä Auroran keittiössä ei tulla näkemään valmisruokia, vaan kaikki valmistetaan alusta asti paikanpäällä. Alihankkijoiden verkosto tullaan mahdollisuuksien mukaan rakentamaan paikallisista toimijoista. Myöhemmin valmistuva hyötypuutarha tulee olemaan osa ruokatuotetta ja asukkaat pääsevät osallistumaan puutarhan hoitamiseen. Lisäksi Auroran asukkaille tullaan toteuttamaan erilaisia teematapahtumia ruoan ja juoman ympärillä.