Mehiläisen vastuullisuustyölle kultatason luokitus jo kolmatta vuotta peräkkäin
23.1.2024
Vastuullisuusarvioitsija EcoVadis on myöntänyt Mehiläisen vastuullisuustyölle kultatason luokituksen jo kolmatta vuotta peräkkäin. Kultaisen tunnustuksen kestävän kehityksen edistämisestä saa vain 5 % kaikista arvioiduista yrityksistä. Mehiläisen arviot paranivat viime vuodesta erityisesti ympäristökategoriassa.
EcoVadis arvioi yritysten vastuullisuutta neljällä osa-alueella: ympäristö ja ilmasto, työntekijät ja ihmisoikeudet, eettiset toimintatavat sekä kestävä hankinta. EcoVadis on yksi maailman suurimmista vastuullisuusarviointien tekijöistä.
- Tämä on jälleen kerran hieno tunnustus vastuullisuustyöllemme. Vuoden aikana Mehiläisessä otettiin askeleita eteenpäin laadun ohella erityisesti ympäristö- ja ilmastotyössä sekä sosiaalisen vastuun saralla. On hienoa, että arviomme paranivat entisestään tehdyn tuon tuloksena, iloitsee Mehiläisen yhteiskuntasuhde- ja yritysvastuujohtaja Marina Lampinen.
Mehiläisen vastuullisuusohjelma koostuu neljästä liiketoiminnan kannalta kriittisestä osa-alueesta: laatu ja asiakastyytyväisyys, toimialan uudistaminen ja taloudellinen vastuu, henkilöstön hyvinvointi ja hyvä työnantajuus sekä kestävästi kehittyvä toiminta.
- Vuonna 2023 sitouduimme kunnianhimoisten päästövähennysten asettamiseen, hyväksyimme konsernille uudet ympäristö- ja ihmisoikeuspolitiikat ja otimme askeleita eteenpäin hankintojemme vastuullisuuden parissa. Alkavana vuonna jatkamme työtä muun muassa näiden teemojen parissa ja päivitämme lisäksi ohjelmaamme ja tavoitteitamme, Lampinen sanoo.
Perustamisvuodestaan 2007 lähtien EcoVadisUlkoinen linkki on kasvanut maailman suurimmaksi ja luotettavimmaksi yritysvastuuarvioiden tekijäksi. EcoVadisin maailmanlaajuiseen verkostoon kuuluu yli 100 000 yritystä yli 200 toimialalta yli 175 maasta. Arviointi toteutetaan yritysten täyttämän kyselyn sekä EcoVadisin analysoiman kattavan dokumentaation pohjalta. Menetelmät perustuvat kansainvälisiin kestävän kehityksen standardeihin, kuten GRI-ohjeistoon (Global Reporting Initiative), YK:n Global Compact -aloitteeseen sekä ISO 26000 -standardiin. Riippumatonta arviointia valvoo kansainvälinen tieteellinen komitea.