Uusi keino verensokerin mittaukseen – sensori mahdollistaa jatkuvan seurannan
Lehdistötiedote 15.4.2019
Mehiläinen tarjoaa nyt asiakkailleen mittausjärjestelmän, jonka ansiosta diabeetikko tai diabeteksen riskiryhmään kuuluva voi seurata elimistön sokeritasapainoa nopeasti ja helposti suoraan oman älylaitteensa näytöltä.
Mehiläinen helpottaa diabeetikkojen arkea tarjoamalla asiakkaidensa käyttöön FreeStyle Libre -glukoosimittausjärjestelmän. Kun perinteisessä verensokerin kertamittauksessa sormea on pahimmillaan pistettävä useita kertoja päivässä, uudessa mittaustavassa iholle asetettava huomaamaton sensori vaihdetaan vain kahden viikon välein. Sensori asetetaan iholle erillisen asetinlaitteen avulla kivuttomasti. Sen vaihto on helppoa eikä se vaadi käyntiä diabeteshoitajan vastaanotolla.
Mehiläiseltä mittausjärjestelmän saavat käyttöönsä halutessaan kaikki, jotka siitä hyötyvät. Palvelu on maksullinen. Mittausjärjestelmä sisältää sensorin ja lukijalaitteen lisäksi diabeteshoitajan ohjauksen. FreeStyle Libre -mittausjärjestelmää tarjotaan ensin Töölön Mehiläisen Diabetesklinikassa Helsingissä, mutta se tulee tarjolle kaikkiin Mehiläisen diabetesklinikkatoimintaa tarjoaviin yksiköihin.
Töölön Mehiläisen Diabetesklinikan vastuulääkärin Iiro Karhiahon mukaan verensokerin mittaus on lähitulevaisuudessa siirtymässä yhä enemmän jatkuvaan mittaamiseen. Mehiläinen haluaa olla ensimmäisten joukossa tarjoamassa asiakkailleen tämän mahdollisuuden.
- Mehiläisellä on pitkät perinteet laadukkaasta ja kokonaisvaltaisesta diabeteshoidosta. Ilman jatkuvan mittauksen järjestelmää hoidosta puuttuisi olennainen työkalu, Karhiaho kertoo.
Mittausjärjestelmällä on helppo lukea reaaliaikaiset kudossokerilukemat viemällä erillinen lukijalaite tai älypuhelin sensorin lähelle. Lisäksi järjestelmä näyttää glukoosiarvot viimeisten kahdeksan tunnin ajalta sekä aiempiin mittauksiin perustuen ennusteen siitä, mihin suuntaan arvo on muuttumassa.
- Monille diabeetikoille kaikkein tärkein ominaisuus on nuoli, joka osoittaa, onko sokeritaso nousemassa, laskemassa vai pysyykö se tasaisena. Se auttaa suunnittelemaan elämää, Karhiaho kertoo.
Lue lisää: