BeeHealthy ottaa myös kroonisten sairauksien hoidossa hypyn 2020-luvulle
27.11.2020
Aloitin kuukausi sitten BeeHealthynUlkoinen linkki inspiroivassa tiimissä hommat.
Pieni askel ihmiskunnalle, mutta minulle todella merkityksellinen ja koskettava. Vastaan BeeHealthyllä kroonisten sairauksien hoitoon liittyvän palvelukokonaisuuden kehittämisestä.
Krooniset sairaudet, niiden hallinta ja parhaassa tapauksessa ennaltaehkäiseminen ovat valtavia globaaleja haasteita. Otankin näitä haasteita käsittelevän kokonaisuuden rakennusvastuun nöyryydellä vastaan.
Tavoitteenamme on tukea kroonista sairautta sairastavaa henkilöä hallitsemaan sairauttaan ja tekemään muutoksia, jotta henkilö voi keskittyä itse elämään - ei sairauteen. Lisäksi olennaista on tehdä hoitavan tiimin työstä helppoa ja sujuvaa.
Terveysteknologiat ovat kehittyneet ja arkipäiväistyneet valtavasti. Niiden mahdollistama jatkuvan tuen tarjoaminen on todella innostava askel kroonisten sairauksien hoidossa niin potilaan kuin hoitavan tiimin perspektiivistä. Toinen tärkeä osa-alue on elämäntapamuutoksessa tukeminen. Kokemukseni mukaan kyseessä on herkkä ja vaikea asia meille kaikille – ja että tarvitsemme erilaisia tuen ja kannustuksen muotoja onnistuaksemme.
Onneksi en todellakaan aloita tyhjältä pöydältä. Kroonisten sairauksien hoitoon liittyen on Mehiläisellä tehty paljon töitä sekä digipuolella että potilaiden hoidossa. On inspiroivaa aistia, kuinka tärkeä aihe on monille.
Olen jo ensimmäisten viikkojeni jälkeen vaikuttunut BeeHealthyn ja Mehiläisen tekemisen meiningistä, energiasta ja draivista, millä terveydenhuollon kehittämiseen suhtaudutaan. Omistajuutta annetaan ja sitä saa ottaa. Yhteen hiileen puhalletaan yli yksikkörajojen. Näistä syistä tulemme onnistumaan.
Olen itse Otaniemen kasvatteja ja ollut perustamassa kahta hyvinvointistartuppia. Ensimmäisen kanssa työskentelimme terveysteknologioiden ja -sensoreiden parissa. Yhdistimme dataa eri mittareista, jotta voisimme antaa ihmisille parempia, personoidumpia neuvoja terveen elämän elämiseen.
Toisen startupimme idea perustui oppeihin ensimmäisestä harjoituksesta: paraskaan neuvo ei ole minkään arvoinen, jos se ei auta käyttäjää onnistumaan muutoksessa. Lähdimme työskentelemään neurotietelijöiden, psykologien ja lääkäreiden kanssa ja perehdyimme alan tutkimukseen. Halusimme ymmärtää miksi yli yhdeksän kymmenestä elämäntapamuutosta yrittävästä epäonnistuu – mutta ennen kaikkea mitä he tekevät, jotka muutoksessa onnistuvat. Rakensimme oppimamme pohjalta ensin kuluttajasovelluksen, josta myöhemmin kehittyi yrityksille tarjottava valmennuspalvelu.
En malta odottaa mitä kaikkea saammekaan BeeHealthyssä aikaiseksi tulevina vuosina. On kunniatehtävä saada olla huippukollegoideni kanssa rakentamassa parempaa, fiksumpaa ja vaikuttavampaa terveydenhuoltoa. Sekä Suomeen että maailmalle.
Blogitekstin kirjoittaja Nelli Såger on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja ollut perustamassa kahta hyvinvointistartuppia. Hän toimii Mehiläisessä BeeHealthyn tiimissä kroonisten sairauksien hoidon palvelukokonaisuudesta vastaavana johtajana.