Matalan kynnyksen tuki työterveydessä
Saatavillasi, kun sitä tarvitset
Työterveyden moniammatillinen tiimi on tukenasi eri tilanteissa. Työterveyshoitaja on ensisijainen kontaktisi, joka ymmärtää työpaikkasi ja työelämän eri tilanteita. Työterveyshoitaja voi olla tukenasi alusta alkaen, kartoittaa tilannettasi kanssasi ja tarvittaessa ohjata hoitoon eteenpäin. Tiesitkö, että työterveyshoitajat ovat lisäkoulutettuja muun muassa uneen, mielialaan ja kivun hallintaan? Muistathan, että työterveyshoitajan lisäksi kehon erilaisissa haasteissa apunasi on työfysioterapeutti, jonka vastaanotolle voit myös mennä ilman lähetettä.
Tutustu työterveyden matalan kynnyksen palveluihin oman hyvinvointisi tueksi. Muistathan, että alla olevat palvelut voivat olla saatavillasi myös etäpalveluina kuten videovastaanottoina. Tarkista työterveyden sopimussisältösi tarvittaessa asiakaspalvelustamme tai työnantajaltasi.
Matalan kynnyksen palveluiden asiantuntijamme
Elämän murheet ja kriisit vaikuttavat mielialaan, omaan jaksamiseen ja työpaikoilla työtehoon. Yksin ei tarvitse ponnistella, vaan tuki on joskus tarpeen. Mielialavalmennukseen voi tulla ilman lähetettä, silloin, kun elämä tai työ haastaa. Saat keskusteluapua tueksesi ja eväitä eteenpäin.
Unihäiriöt vaikuttavat mm. elämänlaatuun, mielialaan ja aivojen toimintakykyyn, kuten ongelmanratkaisukykyyn ja muistiin. Univalmentajat ovat ei-elimellisiin unihäiriöihin lisäkoulutuksen saaneita työterveyshoitajia. Vastaanotolle voi tulla ilman lähetettä. Univalmennuksen tavoitteena on antaa lisätietoa unesta sekä antaa käytännön vinkkejä säännöllisen rytmin palauttamiseen ja unen laadun parantamiseksi.
Kipu voi heikentää elämänlaatua ja vaikuttaa työkykyyn nopeastikin. Mikäli kipu jatkuu pitkään tai voimistuu, apua kannattaa hakea. Kipuvalmentaja on tukenasi ja antaa lääkkeetöntä apua ja neuvontaa juuri sinun tilanteeseesi, ilman lähetettä. Valmentajan avulla saat vinkkejä kivun hallintaan ja itsehoitoon.
Raskas fyysinen työ, kuten myös istumatyö, voi altistaa tuki- ja liikuntaelimistön haasteille. Mikäli koet tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja, jotka rajoittavat elämääsi tai aiheuttavat kipua, kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä työfysioterapeuttiin. Työfysioterapeutit ovat tuki- ja liikuntaelimistön erityisasiantuntijoita ja kartoittavat tilanteesi vastaanotolla antaen itsehoidollisia ohjeita terveytesi tueksi. Vastaanotolle et tarvitse lähetettä.
Matalan kynnyksen tuki OmaMehiläisessä
OmaMehiläisestä saat nopeasti matalan kynnyksen tukea. Tarjoamme työterveysasiakkaillemme chat-palveluita sekä yksilöllisiä hyvinvointia edistäviä valmennusohjelmia.
Tutustu OmaMehiläiseen työterveydessä.
Matalan kynnyksen palvelut OmaMehiläisessä
OmaMehiläisen videosisältöjä ja harjoituksia sekä työterveyden asiantuntijan tapaamisia sisältävät valmennusohjelmat antavat monipuolista, joustavasti toteuttavaa tukea hyvinvointisi tueksi. Valmennusohjelmia on useita erilaisia uneen, liikuntaan, ravitsemukseen, stressinhallintaan ja työhyvinvointiin liittyen.
Tunnetko huolta omasta jaksamisestasi tai oletko huolissasi tuntemastasi alakuloisuudesta, masentuneisuudesta tai toivottomuudesta. Ammattilainen voi olla hyvä keskustelukumppani silloin, kun kaipaat tukea mieltä vaivaavaan asiaan.
Esihenkilöiden työ on yhä monimuotoisempaa ja vaatii monenlaista osaamista. Monet työntekijöiden terveyteen, työssäjaksamiseen ja poissaoloihin liittyvät asiat ovat sellaisia, joihin kannattaa hyödyttää työterveyden tarjoama tuki.