Työterveyden Sparri
Matalan kynnyksen keskustelutukea
Erilaiset mielenterveyden haasteet näkyvät yhä suuremmassa määrin työikäisillä. Apua ja tukea haasteisiin haetaan monin eri tavoin ja moni kaipaa sekä hyötyisi tuesta jo ennen kuin asia on varsinaisesti edes muodostunut ongelmaksi.
Mielenterveyden häiriöt sairauspoissaoloina
Mehiläisen työterveysdata (1.1.2022-30.4.2023) kertoo, että mielenterveyden häiriöt aiheuttivat toiseksi eniten eli 20 % sairauspoissaolopäivistä. Sairauspoissaolojaksot ovat lyhentyneet, joka kertoo siitä, että lieväasteiset mielenterveyden häiriöt ovat yleistyneet. Näistä yleisimpinä diagnooseina ovat ahdistus-masennushäiriöt, unettomuus sekä erilaiset sopeutumishäiriöt.
Sparrin tavoitteena on tarjota henkilöstölle tukea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja nopeasti tilanteissa, joissa yksilö kaipaa voisi hyötyä ulkopuolisesta keskustelukumppanista. Työterveyden Sparri mahdollistaa ennaltaehkäisevän keskustelutuen työntekijöille sekä työhön että yksityiselämään liittyvissä teemoissa. Sparri mahdollistaa työntekijälle tapaamiset mielen hyvinvoinnin asiantuntijan kanssa ilman lähetettä matalalla kynnyksellä osana työterveyshuollon palveluita 1-5 kertaa vuodessa.
Palvelun hyödyt yritykselle:
-
Varhaisella tuella ja ennaltaehkäisyllä voidaan positiivisesti vaikuttaa yksilön hyvinvointiin ennen sen heikentymistä
-
Oikea-aikaisella tuella ja hoidolla avulla voidaan välttyä pidemmiltä sairauspoissaoloilta
-
Matalan kynnyksen tuen tarjoaminen niin henkilökohtaisen kuin työelämän haasteisiin osoittaa työnantajan halua tukea työntekijän hyvinvointia kokonaisvaltaisesti
-
Työterveyden asiantuntijuus, työelämän ja työympäristön ymmärrys mahdollistavat kattavan tuen tarjoamisen työntekijälle
Palvelun hyödyt työntekijälle:
-
Matalan kynnyksen tuen saaminen silloin, kun tilanne sen vaatii
-
Ulkopuolisen keskustelutuen saaminen, jotta asian kanssa ei jää yksin
-
Oman tilanteen parempi hahmottaminen ja ratkaisujen löytyminen
-
Sujuva ajanvaraus, koska vastaanotolle ei tarvitse lähetetä vaan ajan voi varata suoraan haluamalleen asiantuntijalle
Arjen ja työn mielekkyys on pitkälti riippuvaista siitä, miten mieli voi. Työ- ja yksityiselämän haasteet vaikuttavat toisiinsa, ja siksi niitä ei voi erottaa toisistaan. Erityisesti työelämässä mielellä on tärkeä tehtävä: se saa meidät toimimaan kuten pitää. Hyvinvoiva mieli auttaa myös sopeutumaan uusiin elämäntilanteisiin sekä parantaa henkistä sietokykyä. Mielen hyvinvointi on meidän jokaisen vastuulla ja meidän tehtävämme työterveydessä on pitää yrityksenne työntekijät hyvinvoivina ja työkykyisinä.
Lisätietoja saat yrityksenne nimetyltä työterveystiimiltä tai myyntimme kautta